суботу, 6 грудня 2008 р.

У Миколаєві з'явився перший з часів Другої світової війни орган

МИКОЛАЇВ, 6 грудня. /Алла Мірошниченко - УКРІНФОРМ/. У Римсько-Католицькій церкві Миколаєва змонтовано перший з часів Другої світової війни орган. Робота тривала півтора року, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як стверджує бюлетень приходу св.Йосипа, інструмент подарували місцевим прихожанам німецькі християни і він був доставлений до Миколаєва у розібраному вигляді. Далі розпочалася робота над перебудовою хорів та технічно складним монтажем й налагодженням самого інструменту. Вона ускладнювалася тим, що для неї потрібні були рідкісні спеціалісти. Але й це питання було вирішено. Реконструкцію інструменту провели майстри із Польщі. Незабаром у Миколаєві відбудеться перший концерт органної музики - подія для обласного центру досить непересічна.

Миколаївський орган стане восьмим на півдні України. Досі вони існували лише в Ялті та Одесі. Причому, Миколаївський орган має 28 регістрів та близько 2,5 тисячі труб. Збудований він ще в 50-х роках у Німеччині.

Старожили стверджують, що на початку минулого століття в цьому храмі грав орган, але куди він зник після Другої світової - ніхто не знає.