понеділок, 15 грудня 2008 р.

Суддю Ігоря Зварича, звинуваченого у хабарництві в особливо великих розмірах, оголошено в розшук

ЛЬВІВ, 15 грудня.(Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Незважаючи на підписку про невиїзд, яку дав голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, він зник із приватної клініки «Богдан» відразу, після того, як Рада суддів звільнила його з посади. Безперешкодно залишити лікарню йому дозволила суддівська недоторканність.
«Стан здоров`я» не завадив колишньому судді, який «зліг» відразу ж, як співробітники СБУ провели обшуки в службових приміщеннях і домівках Ігоря Зварича та ще семи його колег і виявили там мільйонні суми гривень і доларів. Тоді ж Генеральна прокуратура порушила проти правника кримінальну справу за фактом отримання хабара в особливо великих розмірах.
Після цього суддя, залишений на свободі через вже згадану недоторканість, скликав прес-конференцію, на якій намагався дати пояснення щодо походження мільйонних сум.
Однак коли наївні виправдання, розраховані здебільшого на вищестоящі інстанції, не дали бажаного ефекту, служитель Феміди вирішив більше не випробовувати долю.
Як зазначив начальник управління СБУ у Львівській області Анатолій Матіос, місцезнаходження Ігоря Зварича поки що правоохоронцям не відоме, тому він оголошений у розшук.
Серед львівської громади ж панують сумніви і підозри, що справу до суду доведено не буде, щоб запобігти ланцюговій реакції викриття суддів-хабарників і їх владних покровителів.