середу, 3 грудня 2008 р.

Чернівецькі депутати відмінили ковбасу в дитячих садках та школах

ЧЕРНІВЦІ, 3 грудня. (УКРІНФОРМ). Замінити в раціоні харчування дітей дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Чернівців ковбасні вироби на натуральне м'ясо дозволила сесія міської ради. Про це УКРІНФОРМУу повідомили в прес-службі міськради.
Депутати звернулися до Кабміну з пропозицією внести зміни до урядової постанови, якою затверджені норми харчування у навчальних та оздоровчих закладах в частині заміни в раціоні харчування дітей дошкільних і загальноосвітніх закладів ковбасних виробів на натуральне м'ясо. Вони звертають увагу на те, що усі комісії, які професійно вивчали причини масового захворювання дітей у Чернівцях, надали рекомендації щодо вилучення із переліку рекомендованого для харчування дітей продуктового набору сосисок та варених ковбас.
Депутати також звертають увагу на те, що сьогодні якісні та безпечні ковбасні вироби, виготовлені на промисловій основі з високоякісної сировини та із застосуванням дозволених до використання компонентів рецептури, відсутні у торговій мережі за цінами, передбаченими тендерними вимогами. Це у свою чергу унеможливлює забезпечення якісного і повноцінного дитячого харчування.
Сесія міської ради також вирішила забезпечити дошкільні навчальні заклади Чернівців фільтрами для очистки води за рахунок коштів, які передбачені на ліквідацію наслідків стихії.