пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

Майже третина українців вважають сфальсифікованими вибори до російської Держдуми - опитування

Близько 30,5% українців вважають, що грудневі вибори до Державної думи Федеральних Зборів Російської Федерації були сфальсифіковані на користь "Єдиної Росії".

Про такі результати соціологічного опитування повідомив соціолог, керівник компанії Research and Branding Group Євген Копатько, виступаючи на "круглому столі" у Києві на тему "Ризики "кольорової" революції в Росії", передає кореспондент
УКРІНФОРМу.

"Ми запропонували таке запитання-твердження, чи згодні ви з тим, що вибори до Держдуми РФ були сфальсифіковані на користь партії "Єдина Росія"... Так от, з цим твердженням, в цілому, в Україні згодні 30,5% респондентів", - сказав він.

За словами Є.Копатька, 23% опитаних українців з цим твердженням не погодилися, ще 46,5% - не змогли відповісти. Він відзначив різницю у відповідях в залежності від регіону: на Західній Україні схвально відповіли 47% респондентів, а на південному сході - 23%. Вказані дані, пояснив соціолог, демонструють сприйняття українцями подій у Росії через призму ЗМІ.


http://newsar.ukrinform.com/ukr/news/mayge_tretina_ukraiintsiv_vvagayut_sfalsifikovanimi_vibori_do_rosiyskoii_dergdumi___opituvannya