понеділок, 13 лютого 2012 р.

Суд над 19-річним вбивцею безпритульних собак має стати попередженням усім його поплічникам

Facebook-група "Земляни" вимагає розслідувати діяльність усіх организованих злочинних угруповань, що ведуть фізичне знищення безпритульних тварин, координують свої зусилля в інтернеті.

На цьому наголошується у повідомленні організаторів акції, що поширено у зв'язку з початком розгляду справи у Святошинському районному суді м. Київ 19-річного Олексія Ведули, який з особливою жорстокістю та цинізмом вбив понад 100 безпритульних собак, знімав свої злочини на відео та розміщував ці кадри в інтернеті.

"До МВС: розслідувати діяльність организованих злочинних угруповань, що ведуть фізичне знищення безпритульних тварин, координують свої зусилля в інтернеті", - наголошується, зокрема, у повідомленні.

Facebook-група "Земляни" також вимагає зробити жорсткішим покарання за знущання над тваринами (наразі стаття 299 Кримінального Кодексу України "Жорстоке поводженння з тваринами" передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців).

Під час акції буде проведено перфоманс у пам'ять про знищених О.Ведулою тварин.

http://newsar.ukrinform.com/ukr/news/sud_nad_19_richnim_vbivtseyu_bezpritulnih_sobak_mae__stati_poperedgennyam_usim_yogo_poplichnikam