четвер, 2 лютого 2012 р.

Хакери продовжують атакувати сайт Президента зі швидкістю 140 тис. запитів на секунду

Хакерські атаки на сайт Президента України продовжуються попри вжиті заходи щодо забезпечення безперебійної роботи порталу. При цьому швидкість атак становить 140 тисяч запитів на секунду.

Про це
УКРІНФОРМу повідомили в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації.

"На жаль, атаки продовжуються. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи Інтернет-представництва Президента України, складає близько 140 тисяч запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передано до правоохоронних органів України", - зазначили у відомстві.

У Держспецзв'язку наголошують, що такі дії інтернет-користувачів мають ознаки правопорушень, відповідальність за які передбачена статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи електрозв'язку).

Як повідомляло агентство, 31 січня МВС України розповсюдило повідомлення про припинення діяльності популярного файлообмінника Ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності в рамках розслідування кримінальної справи.

Після цього в соцмережах почали поширюватися заклики блокувати роботу ресурсів органів влади. При цьому прописувалися і деякі методи їх дестабілізації.

У свою чергу, адміністрація Ex.ua на своїй сторінці в Facebook звернулася з проханням до інтернет-спільноти не влаштовувати атак на сайти держустанов.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1074633