четвер, 2 лютого 2012 р.

Міліція відкликала вимогу про блокування Eх.ua

Слідство відкликало вимогу про блокування домену Ex.ua, згідно з якою 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, внаслідок чого файлообмінний ресурс став недоступним.

Про це агентству AIN.UA розповів керуючий партнер юридичної фірми "Юскутум" Артем Афян, який представляє інтереси Ex.ua.

"У зв'язку з тим, що досудове слідство по справі триває, а тому слідчий відділ Печерського РУ на даний момент відкликає подання в порядку ст. 23 КПК України на вашу адресу 31.01.2012 та просить відмінити блокування доменного імені ex.ua", - йдеться у документі, який є у розпорядженні AIN.UA.

Афян повідомив, що справа була порушена за фактом розміщення на порталі п'ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитків позивач оцінив у 180 тис. грн.

"Слідство розібралося, що факт розміщення на порталі неліцензійних продуктів не може стати причиною для блокування домену, тому вимога була відкликана. Тепер домен знову може бути увімкнений, проте сервери порталу все ще у міліції. Їх вилучення ніяк не сприяє встановленню особистостей п'яти осіб, які розмістили контрафактний контент. Більше того, після блокування домену встановити особи порушників стало неможливо", - розповів Афян.

Представник Ex.ua Юріс Пісковий сказав, що робота з відновлення ресурсу ведеться, але більш докладних коментарів поки що не дав.

Як передавав
УКРІНФОРМ, 31 січня МВС України розповсюдило повідомлення про припинення діяльності популярного файлообмінника Ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності в рамках розслідування кримінальної справи.

Після цього в соцмережах почали поширюватися заклики блокувати роботу ресурсів органів влади. При цьому прописувалися і деякі методи з їх дестабілізації.

У свою чергу, адміністрація Ex.ua на своїй сторінці в Facebook звернулася з проханням до інтернет-спільноти не влаштовувати атак на сайти держустанов.

Однак попри прохання адміністрації Ex.ua, 2 лютого офіційні сайти держструктур, зокрема, портали СБУ, Кабміну, Державної пенітенціарної служби, Конституційного Cуду і МВС не працюють або працюють з перебоями.

http://newsar.ukrinform.com/ukr/news/militsiya_vidklikala_vimogu_pro_blokuvannya_ehua