середу, 1 лютого 2012 р.

Закриття Ex.ua незаконне - Монтян

Відомий український юрист і блогер Тетяна Монтян вважає незаконним закриття файлообмінного сервісу Ex.ua.

Про це вона повідомила в ексклюзивному коментарі кореспондентові
УКРІНФОРМу.

"Незаконно. Це яскравий прояв копірастії... Вважаю, що це беззаконня, оскільки навіть якщо хтось завантажив кудись якийсь піратський контент, то має бути видалений лише цей контент, і немає жодної потреби вбивати файлообмінник", - сказала Т.Монтян.

Ніхто ж не закриває Уoutube, якщо хтось із користувачів інтернету завантажив туди піратські файли, а просто видаляють незаконно завантажене. "Навіщо ж убивати цілий сервіс? Тим паче Ex.ua, наскільки я знаю, завжди видаляв будь-який контент, щодо якого правовласники висували претензії", - підкреслила юрист.

Відповідаючи на питання про вірогідність того, що українські копірасти понесуть відповідальність за завантажені незаконно файли, вона сказала: "Якщо доведуть (правоохоронні органи - ред.), що дійсно незаконно завантажували файли, що мають правовласників, якщо насправді доведуть, що завантажувала саме ця людина, можливо, в запалі боротьби з копірастами й спробують когось покарати". Водночас Т.Монтян зазначила, що зробити це дуже важко, оскільки існує величезна кількість способів змінити ІР-адрес, є також сайти-анонімайзери тощо. "Довести, що з цього комп'ютера конкретна людина завантажила щось, я думаю, що це не по зубах нашим доблесним правоохоронцям, тим паче їх же родичі перш за все і їх прокляли за закриття Ex.ua та інших, оскільки самі ж і завантажували звідти", - додала юрист.

Як повідомляв
УКРІНФОРМ, 31 січня МВС відключило сайт Ex.ua, де люди звикли безкоштовно дивитися фільми, завантажувати ігри. Сьогодні, 1 лютого, припинив свою роботу ще один український файлообмінник - Upload.com.ua.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1074312