четвер, 9 лютого 2012 р.

Журналісти наполягають на достовірності інформації про припинення Євросоюзом фінансової підтримки України

Інформація про припинення фінансово-технічної допомоги з боку Євросоюзу Україні, викладена в газеті "КоммерсантЪ", відповідає дійсності і може бути підтверджена документально.

Така реакція цього видання, що сталася після заяви офіційного представника Єврокомісії Пітера Стано про неправдивість оприлюдненої в газеті інформації про діяльність ЄК.

"Газета "КоммерсантЪ" наполягає на тому, що інформація, викладена у статті, відповідає дійсності. Всі приведені цитати вірні, їх авторство справді належить високопоставленому чиновнику ЄК", - говориться у повідомленні, опублікованому на веб-сторінці видання.

Газета вимагає від Єврокомісії відкликати "неправдиві" звинувачення, пред'явлені її офіційним представником. "У разі, якщо Єврокомісія наполягатиме на колишній позиції, "Ъ" залишає за собою право опублікувати документальні докази і надати свідчення людей, присутніх при розмові Сергія Сидоренка /автора статті. - УКРІНФОРМ./ з процитованим у статті чиновником ЄК, а також надати роздрукування процитованого у статті офіційного листування "Ъ" з європейськими чиновниками", - підкреслюється у повідомленні на сайті видання.

Нагадаємо, 8 лютого 2012 року газета "КоммерсантЪ Украина" опублікувала статтю "Україна з'явилася у новому світлі" (автор Сергій Сидоренко), в якій з посиланням на високопоставленого чиновника Єврокомісії повідомляється, що Євросоюз припинив всі програми бюджетної підтримки України обсягом понад 160 млн євро на рік.

При цьому представник Єврокомісії Пітер Стано заявив у Брюсселі, що повідомлення про припинення фінансово-технічної допомоги з боку Євросоюзу Україні не відповідає дійсності.


http://newsar.ukrinform.com/ukr/news