пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Новий лідер "Аль-Каїди" закликає до світового джихаду

Новий лідер "Аль-Каїди" Айман аз-Завахірі випустив відеозвернення, в якому закликав мусульманські нації повстати проти ворогів ісламу, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на веб-ресурс MIGnews.

Аз-Завахірі заявив, що "ніколи не визнає легітимність будь-якої передбачуваної держави Ізраїль". "Ми запевняємо наших людей в Палестині, що ми не приймемо жодних компромісів з будь-ким про землю Палестини", - заявив аз-Завахірі.

"Ми шукаємо допомоги Всевишнього, щоб проповідувати справжню релігію, щоб спонукати народи підготуватися і боротися, щоб виконати обов'язок боротьби з невірними, які нападають на землі ісламу, на чолі з Америкою та її розпещеною дитиною Ізраїлем, для боротьби з ними всіма силами", - заявив аз-Завахірі.

Окрім того, лідер "Аль-Каїди" схвалив безпорядки у мусульманському світі. "Ми підтримуємо повстання наших пригноблених мусульман, які виступили проти корумпованих тиранів, що заподіювали нашим народам найгірші страждання в Єгипті, Тунісі, Лівії, Ємені, Сирії та Марокко. Ми закликаємо й інші народи повстати".

У своєму відеозверненні аз-Завахірі заявив, що "Аль-Каїда" продовжить боротьбу. Він назвав арабські повстання катастрофою для Вашингтона, оскільки, за його словами, вони змістили арабських лідерів, які були "агентами Америки". Представники американського бюро по боротьбі з тероризмом повідомили агентству Reuters, що у Вашингтоні вважають звернення лідера "Аль-Каїди" справжнім.
Утім, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Майк Маллен заявив, що США розшукуватимуть нового лідера Аль-Каїди" і вб'ють його, як це сталося з Усамою бен Ладеном.