середу, 22 червня 2011 р.

Укргідрометцентр прогнозує похолодання до середини липня

Укргідрометцентр прогнозує 23-25 червня потепління, після чого майже по всій території України настане похолодання, яке триватиме приблизно до середини липня. Про це під час прес-конференції в середу повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.
"Протягом 23-24 червня слід чекати підвищення температури по всій території України до 20-25 градусів вище нуля. Починаючи з 25 червня, ми чекаємо проходження холодного атмосферного фронту, який буде дуже активним і, як наслідок, зменшення температурного режиму в Західних, Північних та Центральних областях, а 26 червня - на Сході і півдні України", - сказав синоптик.
За його словами, прогнозується зниження температури повітря у західних областях до 15-20 градусів, в інших регіонах - до 17-22 градусів. Похолодання супроводжуватиметься грозами, градом та сильними зливами, наголосив синоптик. "Найбільш інтенсивними ці явища будуть на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Житомирської і Київської областей", - зазначив начальник Укргідрометцентру. За оцінками синоптика, до кінця червня кількість опадів може сягнути 150-200 мм у більшості регіонів.
Разом з тим, у другій половині липня слід чекати на зменшення опадів і підвищення температури повітря, яке в окремі дні сягатиме 30-35 градусів, повідомив М.Кульбіда.
Алла Шершень, КИЇВ. 22 червня 2011 року.Фото Віктора Михайлова
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1023172