середу, 15 червня 2011 р.

Р.Кузьміну можуть заборонити в'їзд до країн ЄС - опозиція


Першому заступнику Генерального прокурора України Ренату Кузьміну можуть заборонити в'їзд на територію країн ЄС. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський, коментуючи нещодавню резолюцію Європарламенту щодо ситуації в Україні та висновки правозахисної організації "Freedom House".
"Я знаю, що у структурах ЄС зараз розглядається питання по Ренату Кузьміну... Йдеться про можливість заборони в'їзду Кузьміну на територію країн Євросоюзу", - зазначив А.Павловський.
Народний депутат вважає, що заяви представника "Freedom House" про згортання демократії в Україні є сигналом як для нинішньої влади, так і для європейської спільноти та США. "На жаль, українська влада ігнорує ці заяви. Тому висновки "Freedom House" мають стати сигналом для європейської спільноти та США. За його словами, коли чиновники у правоохоронних органах перевищують свої повноваження, вибірково переслідуючи опозиційних діячів, то до них можуть бути застосовані санкції.
Як приклад нардеп навів заборону в'їзду до країн ЄС низці чиновників з Білорусі та Росії.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1021335