середу, 22 червня 2011 р.

Суд заборонив у Львові проведення 22 червня масових заходів, не передбачених владою

Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення 22 червня масових заходів в обласному центрі.
Про це повідомила начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич.
"Суд задовольнив позов міської ради і заборонив проводити у Львові 22 червня заходи, звісно, окрім тих, які передбачено розпорядженням міського голови та голови ОДА", - сказала керівник управління.
Як повідомляв УКРІНФОРМ раніше, 20 червня Львівська міськрада підготувала позов до суду, щоб заборонити масові заходи у 70-у річницю початку Великої Вітчизняної війни. Причиною стали дві заявки на проведення мітингів у Львові 22 червня в однаковий час і в одному місці.
Перші надійшли від комітету "Євреї проти антисемітизму" та громадських організацій "Євреї проти Гурвіца" і "Сокіл". У справі розглядали також заявки обласних організацій "Наша Україна", "Україна Соборна", "Українська національна асамблея", ВГО "Руський рух України" і "За Україну, Білорусь і Росію", Львівського міського відділення Всеукраїнського об`єднання ветеранів, Партія Сталіна.
Разом з тим, передає кореспондент УКРІНФОРМу, голова фракції ВО "Свобода" в обласній раді Ірина Сех звернулася до депутатів Верховної Ради від Львівщини із відкритим листом, в якому закликала їх узяти участь у заходах 22 червня і в разі необхідності не допустити провокацій.