пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Глава Пентагону песимістично оцінює майбутнє НАТО

Міністр оборони США Роберт Гейтс вважає, що майбутнє Організації Північноатлантичного договору - НАТО - може мати "безрадісну" перспективу.
Про це він заявив у своєму виступі перед експертами Інституту проблем безпеки та оборони у Брюсселі, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на АР.
Р.Гейтс висловив свою песимістичну позицію відносно майбутнього НАТО, насамперед через те, що європейські країни заощаджують на військових видатках та не виявляють бажання повною мірою брати учать в операціях Альянсу в Афганістані та Лівії.
Міністр оборони США переконаний, що майбутні американські політичні лідери, які не заангажовані подіями навколо "холодної" війни, не вбачатимуть сенсу надавати значні фінансові та політичні ресурси європейським союзникам по НАТО.
За оцінками американських та європейських експертів, Р.Гейтс вдався до таких відкритих критичним висловлювань щодо НАТО через те, що найближчим часом залишить пост глави Пентагону. А відтак, нині він не обтяжений вимогами політичної коректності щодо оприлюднення позиції США стосовно своїх європейських партнерів.