пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Рішення КСУ нейтралізує напругу щодо використання червоного прапора - експерт

Рішення Конституційного Суду щодо неконституційності використання копії червоного прапора під час святкування Дня Перемоги нейтралізує напругу в суспільстві, яку спричинило прийняття відповідного закону.

Таку думку в коментарі УКРІНФОРМу висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Рішення Конституційного Суду нейтралізує проблему, яка виникла внаслідок ухвалення Верховною Радою закону щодо використання червоного прапора", - сказав політолог, додавши, що в цій ситуації знайдено "соломонове рішення".

Він нагадав, під час прийняття закону про використання червоного прапора у Партії регіонів узяла гору "прорадянська група", яка вважала, що у такий спосіб зможе повернути повагу своїх виборців. "Тоді було ухвалено конфліктно-політичне рішення, яке врешті-решт призвело до конфліктної дискусії в суспільстві", - зазначив експерт.
Як повідомлялося, Конституційний Суд України у п'ятницю оприлюднив рішення у справі за конституційним зверненням народного депутата Юрія Костенка щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1,2 пункту 1 Закону "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги". Зокрема, КС визнав неконституційним використання копії червоного прапора під час святкування Дня Перемоги.