понеділок, 25 серпня 2008 р.

Кількість робітників одного з ужгородських підприємств, які отруїлися у заводській їдальні, зросла

УЖГОРОД, 22 серпня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Вже сто працівників відомого ужгородського підприємства з іноземним капіталом госпіталізовано в Закарпатську обласну інфекційну лікарню, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ з посиланням на головного санітарного лікаря Закарпатської області Віру Чиж. Попереднього дня було 70 пацієнтів. За однією з версій, хворі отруїлися в заводській лікарні недоброякісною їжею. Майже всі вони "підозрюють" дві страви - запечену з м'ясним фаршем та сиром картоплю і м'ясні котлети.
- Перевіряються й інші версії, наприклад, отруєння недоброякісною водою,- розповіла кореспонденту УКРІНФОРМУ Віра Чиж. - Хоча й розуміємо, що від води потерпіло б значно більше людей. Точний висновок зробимо через кілька днів, коли стануть відомі результати вірусологічних досліджень.
Підприємство, на якому сталася НП, нове й сучасне, зауважує головний санітарний лікар області. Тут створені загалом хороші умови для харчування працівників - його забезпечує одна з київських фірм. Та все ж фахівці санітарної служби виявили ряд порушень: недотримання правил зберігання продуктів, не на всі з них були документи якості, нерегулярно проходили медогляди працівники харчоблоку, не виключено, що десь було допущене й порушення технології приготування страв...
Словом, їдальню закрито, про результати перевірок і виявлені недоліки повідомлено прокуратуру та інші правоохоронні органи. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: