понеділок, 25 серпня 2008 р.

Сумська область направила до Імеретинського краю Грузії 40 тонн гуманітарного вантажу

СУМИ, 22 серпня. /Сергій ХанінУКРІНФОРМ/. Сумська область направила до Імеретинського краю Грузії 40 тонн гуманітарного вантажу, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За інформацією прес-служби Сумської ОДА, до нього входять продукти харчування, медикаменти та засоби особистої гігієни.
Для передачі благодійної допомоги сьогодні до Кутаїсі відбула делегація Сумщини на чолі з в.о. голови облдержадміністрації Миколою Лавриком. Планується, що очільник області та намісник Імеретинського краю Михаїл Чоговадзе підпишуть угоду про передачу благодійного вантажу. В рамках угоди Сумська та Імеретинська сторони створять робочі групи, які будуть координувати усі подальших гуманітарні ініціативи.
Також представники сумської сторони відвідають в Імереті місця перебування біженців з Південної Осетії, для яких адресована значна частина вантажу. За даними грузинської сторони, наразі в Імеретинському краї перебуває понад півтори тисячі біженців.
В рамках поїздки Микола Лаврик проведе робочу зустріч з представниками ділових кіл Імеретинського краю щодо подальшого співробітництва двох регіонів.
Увесь гуманітарний вантаж для Імереті було зібрано благодійниками – представниками бізнесових кіл Сумщини.
Сумська область активно співпрацює з Імеретинським краєм не лише в гуманітарних проектах. З 16 березня 2006 року між Сумською областю та Імеретинським краєм Грузії було укладено Угоду про довгострокове співробітництво в економічному, культурному, освітньому та інших напрямках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: