середу, 27 серпня 2008 р.

Корабель «Славутич», що брав участь у навчаннях BLACKSEAFOR, повернувся в порт Севастополь

СЕВАСТОПОЛЬ, 25 серпня. (Михайло СтецюкУКРІНФОРМ). У порт Севастополь повернувся корабель управління «Славутич» ВМС України, який брав участь у першій фазі восьмої активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва BLACKSEAFOR, передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-центр українського флоту.
На причалі бухти Курина корабель зустрічали представники командування ВМСУ на чолі з командувачем адміралом Ігорем Тенюхом, особовий склад Центру морських операцій ВМС ЗС України.
Екіпаж «Славутича» успішно виконав усі завдання, поставлені перед ним під час нинішньої активації, зазначив адмірал Ігор Тенюх. Він наголосив, що моряки отримали значний досвід морської практики, що, безумовно, стане в нагоді у подальшій службі та вирішенні нових завдань, зокрема, під час комплексного командно-штабного навчання із залученням усіх видів Збройних Сил України «Морський вузол-2008».
Під час останньої активації кораблі з'єднання BLACKSEAFOR відвідали порти Севастополь, Караденіз-Ереглі (Туреччина) та Констанца (Румунія).
На переході морем екіпажі кораблів BLACKSEAFOR — фрегату ВМС Болгарії “Смелі”, фрегату ВМС Туреччини “Оручрейс”, корвету ВМС Румунії “Е.Себастіан”, великого десантного корабля ЧФ РФ “Азов” та корабля управління ВМС ЗС України “Славутич” — провели навчання з ведення надводної обстановки, плавання в ордерах, тактичного маневрування, сигналовиробництва і зв’язку, спостереження за цивільними судами та літаками, передачі вантажу, перехопленню та догляду судна-порушника, організації протиповітряної оборони та проведення бою з надводними кораблями противника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: