пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

Луганські медики борються за життя лісника, що отримав до 60% опіків під час гасіння пожежі

ЛУГАНСЬК, 27 серпня. /Олена Особова - УКРІНФОРМ/. Лікарі-реаніматологи Луганського обласного опікового центру борються за життя 50-річного лісника Володимира Журавльова, який виявився у вогняному кільці під час гасіння масштабної пожежі 26 серпня у Слов’яносербському районі,- передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Пожежа у Трьохізбенці спалахнула на території 920 га. Під час його гасіння отримав опіки 50-60% поверхні тіла боєць пожежної команди Слов’яносербського лісництва Володимир Журавльов.
За словами начальника Луганського обласного управління лісового господарства Володимира Янченка, пожежа виникла внаслідок протизаконного підпалу стерні. З вогнем боролися добу, він завдав району серйозних збитків - знищив 400 га садів, 550 га полів, 50 га корисних лісосмуг і 2 га хвойного лісу.
Працівник лісництва Володимир Журавльов знаходився у пожежній машині, яка стримувала вогонь, що йшов з поля на ліс.
"Сильний вітер, різка зміна напряму вогню виявилася раптовою, і машина виявилася у вогняному кільці. Завдяки героїчній поведінці нашого працівника вигоріло не більше 2 га лісів, адже могло бути набагато більше",- повідомив Володимир Янченко.
Зараз Володимир Журавльов перебуває у непритомному стані в Луганському обласному опіковому центрі. Лікарі стверджують, що всі необхідні медикаменти у них є. Однак від прогнозів утримуються, оскільки до 15% опіків - глибокі.
Володимир Янченко вважає, що більш активно з паліями повинно боротися управління екології.
"Головні профілактичні заходи нами передано до управління екології, інспектори якої повинні виявляти паліїв. Спочатку до них треба застосувати адмінпокарання у вигляді штрафу 1700 грн. - для посадової особи, і 900 грн. - для рядового працівника фермерського господарства. А потім, підрахувавши збитки, нанесені лісогосподарству, виставляти позови через суд.
Кожне поле має конкретного власника. Так що виявити винного у варварському використанні землі не важко. Тим більше, що в останній пожежі мало не згоріла людина”, - говорить Володимир Янченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: