пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

Водій джипа, що збив у Харкові насмерть 6 людей, має виплатити по 100 000 грн сім`ям загиблих

ХАРКІВ, 27 серпня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Обнародуване рішення Ленінського райсуду у справі харків’янина Андрія Полтавця, що насмерть збив на власному джипі шість осіб на трамвайній зупинці, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Полтавеця засуджено на десять років позбавлення волі з виплатою моральної компенсації у сто тисяч гривень кожній із сімей загиблих. Він також зобов'язаний виплатити компенсацію у тридцять тисяч гривень жінці, яка потерпіла в цьому ДТП.
Як повідомив адвокат потерпілих Юрій Вишневецький, сьогодні захист підсудного надав суду клопотання про відправлення справи на дослідування з посиланням на свідчення свідків про наявність вибоїн на дорозі, що могло вплинути на траєкторію руху автомобіля, и про те, що четверо з шістьох загиблих переходили дорогу перед автомобілем. Але суддя Сергій Скляренко відхилив це клопотання, завваживши, що визнаних доказів провини підсудного досить.
Сам підсудний в останньому слові просив вибачення. Адвокат підсудного Анатолій Супрун на оголошенні вироку не був присутній, але, як стало відомо, буде оскаржувати вирок. Незадоволені розміром компенсації і сім'ї постраждалих, кожна з яких претендувала у зв'язку з тяжкою втратою на суму в дев'ятсот тисяч гривень.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, трагедія на трамвайній зупинці сталася другого травня цього року. Як доведено експертизою і свідченнями численних свідків, А. Полтавець був у нетверезому стані за кермом, мчав на джипі трамвайними рейками зі швидкістю сто кілометрів на годину на червоне світло, і збив насмерть шість осіб, у тому числі, двох дітей, причому всі загиблі знаходилися на трамвайній зупинці. Він зупинив джип лише після того, як виникла небезпека зіткнення з іншою машиною. Сам він у ДТП не постраждав: спрацювали подушки безпеки. Легкі удари отримав і його п’ятнадцятирічний син, що знаходився з ним у машині, який не з'явився до суду як свідок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: