середу, 27 серпня 2008 р.

До лісів Ізюмського району Харківщини, потерпілих через недавню пожежу, повертаються дикі тварини

ІЗЮМ, ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, 27 серпня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. На території Задонецького лісгоспу, що потерпіла внаслідок недавньої пожежі, помічено диких тварин, що повернулися сюди. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу розповів начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Дмитро Овчаренко. Лісники, за його словами, тільки за один день нарахували тут близько п’ятидесяти особин кабанів, косуль і лосів, що покинули ці місця під час небезпеки.
Зараз фахівці лісового господарства шукають плямистих оленів, щоб спробувати повернути їх на місце колишнього проживання. Ці олені свого часу завезені на територію Харківщини з центральних і південних областей країни. Зараз їх загальна кількість перевищує півтори сотні. Що стосується інших тварин, то, як сказав Д.Овчаренко, тільки кабанів у регіоні нараховується більше, ніж дві тисячі особин, а лосів - близько ста особин. Під час пожежі мешканці лісового масиву не постраждали, на місці пожежі знайдено лише тушу дикого кабана, але, говорить Д.Овчаренко, він став, судячи по всьому, жертвою браконьєрів, а не вогню.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, з 16-го серпня протягом чотирьох діб вогонь знищив тут до тисячі гектарів лісу. Загальний збиток оцінений у тридцять мільйонів гривень. У ліквідації пожежі взяли участь більше за півтисячі рятівників МНС і військовослужбовців, а також вісімдесят одиниць спецтехніки, включаючи два гелікоптери і два літаки МНС. Порушено кримінальну справу, провадяться слідчі дії. Серед версій розглядається й умисний підпал.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: