середу, 27 серпня 2008 р.

У Чорному морі врятовані 9 людей із потонулої яхти "Барс"

ОДЕСА, 26 серпня ./Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. У Чорному морі, в 20 кілометрах від Одеси, успішно закінчилася міжнародна рятувальна операція: врятовані 9 людей із потонулої яхти "Барс".
Як повідомили УКРІНФОРМу у прес-службі МНС України, 25 серпня о 10:55 до МНС надійшла інформація про те, що в Чорному морі команда теплохода "Урсула" (прапор Сінгапур) спостерігає у відкритому морі 9 людей у рятувальних жилетах. На борт були підняті 2 постраждалих, які повідомили, що вони з яхти "Барс". Сама яхта напередодні вийшла з Очакова до Одеси та орієнтовно о 03:00 затонула під час шторму.
МНС негайно було проведене оповіщення взаємодіючих служб. На місце події скерували морський буксир "Ударник" із Одеського морського торгового порту, швидкісний катер "Принцеса Анна" Одеського яхт-клубу та прикордонний катер "Гриф". У 12:15 "Принцеса Анна" підняла на борт 4 людей. Ще через півгодини команда теплоходу "Скірнер" (порт приписки Антигуа-Барбуда), що на той час перебував у районі пошуку, врятувала останніх 3 постраждалих. Врятованих у задовільному стані доставили до Одеси, потім направили до лікувальних закладів.
Правоохоронними органами проводиться розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації.
За словами потерпілих, під час морської прогулянки з порту Очаків у порт Одесу їх застав шторм. На відстані 13,5 миль від одеського берега на яхті зірвало мачту і вона почала тонути. Врятувало подорожувальників те, що всі вони були у рятівних жилетах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: