пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

У Харкові, на Площі Свободи, 12 вересня відбудеться благодійний концерт легендарної групи "Queen"

КИЇВ, 27 серпня. /Валентина Пащенко - УКРІНФОРМ/. У Харкові, на Площі Свободи, 12 вересня відбудеться благодійний концерт однієї з найзнаменитіших груп в історії рок-музики - британської групи "Queen" з Полом Роджерсом. Група виступить в рамках програми "На краю" фонду "АНТИСНІД". Це буде перший концерт "Queen" в рамках європейського турне. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції фундатор фонду Олена Франчук.
"Музиканти легендарної групи "Queen" вийдуть до українців для того, щоб не тільки співати улюблені всіма нами пісні, але і говорити про проблему ВІЛ/СНІД. Вони як ніхто інший знають про його небезпеку, втративши свого соратника і близького друга Фредді Мерк'юрі, і ми віримо, що їх почують", - сказала Олена Франчук.
За її словами, говорити про ВІЛ/СНІД важливо не тільки на київському майданчику і з київською молоддю, а йти в регіони. За тиждень до концерту фонд "АНТИСНІД" разом з харківською міською владою розпочне інформаційну кампанію по роботі з молоддю, зі студентами. У вузах, на станціях метро, а також перед початком концерту будуть працювати близько 200 волонтерів. Вони роздаватимуть інформаційні матеріали про ВІЛ/СНІД, відповідати на запитання. "Харків - найбільше студентське місто України, а наша цільова аудиторія - це молодь, яка більше від інших схильна до ризику інфікування ВІЛ/СНІД, тому нам важливо говорити саме з ними", - підкреслила Олена Франчук.
Вона зазначила ефект подібних акцій. Так, протягом декількох місяців після торішнього концерту Елтона Джона на Майдані Незалежності кількість нових випадків ВІЛ/СНІД сексуальним шляхом передачі зменшилася. "Це говорить про те, що нас почули і змінили поведінку. І ми вважаємо дуже важливим сказати: профілактика і ще раз профілактика! Оскільки поки ми допомагаємо одній ВІЛ-інфікованій людині, дев'ять нових заражаються. І якщо ми не будемо вкладати зусилля в профілактику, якщо зростання ВІЛ/СНІД не буде уповільнено, ми нескінченно будемо збирати гроші і пожертвування, щоб допомагати тим, хто вже заразився", - підкреслила Олена Франчук.
Вона уточнила, що музиканти групи "Queen" спочатку прибудуть в Київ, де дадуть прес-конференцію, а на наступний день вилетять у Харків.
За словами директора з комунікацій Фонду "АНТИСНІД" Павла Піменова, нова хвиля інформаційної кампанії по всій Україні стартує на наступний день після концерту. А сам концерт відбудеться через тиждень після дня народження Фредді Мерк’юрі, який відзначається 5 вересня.
Як розказала директор Фонду "АНТИСНІД" Ольга Руднєва, в центрі Харкова для концерту групи "Queen" буде побудована величезна сцена - 34 метри завширшки, з величезними екранами. Обладнання прибуде в Україну двома літаками АН-124 в 12-ти сорокафутових контейнерах. Велику частину світлового і звукового обладнання спеціально в Україну також доставлять понад 30 траків з різних країн - для єдиного відкритого добродійного концерту в рамках цього турне. Після концерту воно поїде назад, оскільки інші виступи туру відбудуться на закритих майданчиках.
"Думаю, що це буде значуща подія для України, особливо в контексті боротьби з ВІЛ/СНІД", - підкреслила, завершуючи прес-конференцію, Олена Франчук.
Концерт групи "Queen" з фронтменом Полом Роджерсом розпочнеться о 19.00. Його зможуть подивитися все бажаючі. Він також буде транслюватися в прямому ефірі на Новому каналі. За словами Олени Франчук, приблизна вартість квитка на VIP-трибуни - 2,5 тисячі доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: