неділю, 5 квітня 2009 р.

Занепокоєння офіцерів викликає фізична підготовка та здоров`я нинішніх призовників

ЛЬВІВ, 5 квітня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Понад сім тисяч призовників із дев`яти областей, що входять до зони відповідальності Західного оперативного командування, поповнять цієї весни Збройні Сили та інші військові формування держави. Зокрема Львівщина відрядить для виконання почесного обов'язку 1 тисячу 233 особи, з яких службу в Армії проходитимуть 930, у Внутрішніх військах МВС - 240, а у Державній спеціальній службі транспорту - 63 юнаки.
За словами Львівського обласного військового комісара полковника Сергія Первака, перша партія новобранців буде відправлена з обласного призовного пункту до місць строкової служби 14 квітня. "Відбір кандидатів у військкоматах здійснювався прискіпливо, адже призовники повинні відповідати жорстким вимогам армійських буднів, - зазначив полковник. - Особливо це стосується юнаків, котрі проходитимуть службу в аеромобільних військах, підрозділах спеціального призначення або Сил швидкого реагування. Тому важливо, щоб у війська йшла здорова, сильна, з високими морально-психологічними характеристиками молодь".
Разом з тим, військовий комісар повідомив, що найбільше занепокоєння у лікарів і працівників військкоматів під час кожного призову викликають проблеми зі станом здоров'я юнаків, їхня фізична підготовка. За його словами, 52% молодих військовослужбовців призову "Осінь-2008", які поповнили війська Західного оперативного командування, отримали незадовільні оцінки під час бігу на 3000 м та 100 м, підтягування на перекладині.
"Наше завдання - дати солдатові впевненість у своїх фізичних можливостях, готовності виконати будь-яке поставлене перед ним завдання, - наголосив офіцер. - Саме тому служба в армії і приваблює багатьох юнаків, котрі бажають досягнути особистих життєвих висот".