неділю, 5 квітня 2009 р.

Рятувальники визволили з-під вугільного завалу гірників на Львівщині

ЛЬВІВ, 5 квітня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Четверо гірників шахти "Відродження" ДП "Львіввугілля", котрі протягом десяти годин знаходилися у вугільному полоні, благополучно повернулися до домівок.
Як повідомив перший заступник начальника Територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Юрій Царик, в четверту зміну працівники дільниці підготовчих робіт здійснювали канатну відкатку гірничої маси вагонами типу ВДК-2,5 з вибою на конвеєрний штрек. Раптово канат розірвався і вагони самовільно покотилися та зійшли з рейок. Вони вибили рами аркового кріплення, через що стався вивал порід покрівлі. За щільною завісою залишились 4 працівників: три прохідники та машиніст гірничих виїмкових машин.
З ними відразу ж встановили зв`язок. Оперативно було налагоджено подачу свіжого повітря через пожежний трубопровід. Ліквідацією завалу займалися три відділення Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону. На шахту прибули представники відповідних міністерств, ДП "Львіввугілля", профспілок.
Вчора по обіді рятувальники визволили гірників з-під завалу. Усі вони почувають себе задовільно.