четвер, 9 квітня 2009 р.

Погода: у п'ятницю весна відчуватиме подих зими

КИЇВ, 9 квітня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. На тлі довгоочікуваного весняного тепла чергове похолодання сприймається в кращому разі як недоречний жарт природи. Однак наступної доби цей "жарт" відчуватимуть на собі майже всі громадяни країни, в першу чергу жителі Лівобережжя, де відчуватиметься справжній подих зими. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Згідно з їхнім прогнозом, завтра,10 квітня, вночі в більшості регіонів, удень у східних, західних областях та Приазов'ї місцями пройде невеликий дощ, уночі на Лівобережжі подекуди з мокрим снігом. Вітер північно-східний, у західних областях південно-східний, 7-12 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями пориви силою 15-20 м/с.

Температура повітря у східних областях та на півночі Лівобережжя становитиме вночі 1-6°, на Луганщині до 9°морозу, вдень 4-9° тепла. Значно теплішою п'ятниця видасться в західних областях, де термометри реєструватимуть уночі 3-8° тепла, вдень 11-16°, в Карпатах 7-12°, на Закарпатті 17-22° вище нуля. На решті території вночі температурний фон становитиме 0-5° тепла, вдень 8-13° тепла.

У Києві та області спостерігатиметься мінлива хмарність без опадів, лише вночі та вранці місцями пройде невеликий дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5° тепла, вдень 8-13° вище нуля.