неділю, 5 квітня 2009 р.

Погода: у понеділок південно-західні вітри принесуть в Україну нову хвилю потепління

КИЇВ, 4 квітня. (Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ). Із кожним днем весна дедалі більше поширює свій вплив на погодні процеси. Понеділок, 6 квітня, стане цьому ще одним підтвердженням - південно-західні вітри принесуть з Атлантики ще одну хвилю потепління на українські терени. Про такий синоптичний перебіг початку наступного тижня кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
За їхніми словами, день мине без опадів, лише вдень у західних та північних областях місцями пройде невеликий дощ, прошумить гроза. Вітер північно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с.
Температура повітря в більшості регіонів країни становитиме вночі 0-5° тепла, у східній частині - 1-6° морозу. Вдень термометри покажуть 12-17°, на Закарпатті до 21°, у східних областях 9-14° тепла. Найхолоднішим понеділок буде в Карпатах - вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 8-13° вище нуля.
У Києві та області синоптики прогнозують місцями невеликий дощ із грозою. Вітер північно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі 2-4° тепла, вдень зросте до 14-16° вище нуля.