понеділок, 6 квітня 2009 р.

Попереду на нас чекає низка додаткових вихідних

КИЇВ, 6 квітня. (Наталія Андрусенко - УКРІНФОРМ). Наступні три місяці у нашій країні традиційно сповнені низки державних та релігійних свят. Про те, як ми будемо працювати та відпочивати найближчим часом, кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі Мінпраці.
Як зазначили там, статтею 73 Кодексу законів про працю встановлені святкові і неробочі дні, зокрема у квітні неробочим днем є Пасха (Великдень), який припадає на 19 квітня. У травні святковими днями є 1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих та 9 травня - День Перемоги. Що ж до червня, то у першому місяці літа неробочим днем є 7 червня - Трійця та святковим днем 28 червня - День Конституції України.
У прес-службі Мінпраці нагадали, що згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день (стаття 73 КЗпП) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.
Тому за графіком п'ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю у 2009 році вихідний день у неділю 19 квітня переноситься на понеділок 20 квітня, вихідний день у суботу 2 травня - на понеділок 4 травня, вихідний день у суботу 9 травня на понеділок 11 травня, вихідний день у неділю 7 червня - на понеділок 8 червня, а вихідний день у неділю 28 червня - на понеділок 29 червня.
Отже, працівники, які працюють за графіком п'ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю, на Пасху будуть відпочивати 3 дні (18, 19 і 20 квітня), на травневі свята чотири дні (1, 2, 3 і 4 травня) і потім через чотири робочих дня знову 3 вихідних (9, 10 та 11 травня), у червні 3 дні на Трійцю (6, 7 і 8 червня) та три дні у зв'язку зі святкуванням Дня Конституції (27, 28 і 29 червня).