понеділок, 20 квітня 2009 р.

Погода: у перші дні нового тижня в Україні буде прохолодно, аж до приморозків уночі

КИЇВ, 18 квітня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Початок наступного тижня матиме прохолодний характер, зумовлений вторгненням в Україну арктичного циклону. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
Згідно з їхнім прогнозом, у понеділок, 20 квітня, і вівторок, 21 квітня, на всій території країни переважатиме мінлива хмарність без істотних опадів. 20 квітня в Україні, окрім Криму, Закарпаття та більшості південних областей на поверхні грунту та у повітрі проступатимуть приморозки 0-5°. Нічна температура повітря в понеділок у решті регіонів становитиме 2-7° тепла, вдень по всій Україні 9-14° тепла, лише на Закарпатті термометри покажуть 16-21° вище нуля.
У вівторок також буде переважно без опадів, лише у південній частині та в Криму пройде короткочасний дощ, місцями прошумить гроза. Вночі приморозки 0-5°, у південній частині країни термометри реєструватимуть 1-6° тепла. Вдень температура повітря підніметься до 9-15° тепла, на півдні - до 17°. На Закарпатті вночі 2-7° тепла, вдень 16-21° вище нуля.
У Києві та області в ці дні переважатиме мінлива хмарність без опадів. Вітер північний із переходом на західний, 7-12 м/с. Вночі в обидві доби на поверхні грунту та в повітрі приморозки 0-5°, вдень термометри покажуть 9-14° тепла.