пʼятницю, 17 квітня 2009 р.

Погода: на Великдень температура повітря знизиться

КИЇВ, 17 квітня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Якою буде погода на нинішній Великдень - питання, що цікавить багатьох людей. Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу синоптики Українського гідрометцентру, у великодню суботу, 18 квітня, в західних, вдень і в північних, місцями центральних областях, а на Великдень, 19 квітня, на більшій частині території України пройдуть невеликі короткочасні дощі, прогуркотять окремі грози. У північній частині вдень 19 квітня опади припиняться. Вітер південно-західний з переходом на північний, 7-12 м/с.

Температура повітря в більшості регіонів країни становитиме вночі 3-8° тепла, у неділю в північній частині термометри реєструватимуть 0-5° тепла, на Сумщині й Чернігівщині місцями проступатимуть заморозки до 0-3°. У суботу вдень температурний фон на більшій частині території країни становитиме 15-20° тепла, на півдні Правобережжя до 23°. На Великдень в Україні, крім півдня та Закарпаття, відбуватиметься зниження температури до 9-14°.

У Києві та області в суботу вночі буде без істотних опадів, вдень пройде невеликий дощ. Температура повітря становитиме вночі 3-8° тепла, вдень 15-20°. На Великдень вночі місцями пройде невеликий дощ, удень без опадів. Відбуватиметься зниження температури повітря вночі до 0-5° тепла, вдень до 9-14°. Вітер південно-західний з переходом на північний, 7-12 м/с.

Тривалість світлового дня у неділю становитиме 14 годин 3 хвилини.