вівторок, 27 березня 2012 р.

«Мигово»: на гірськолижній трасі змагалися журналісти

Засніжило… Цієї доби у Карпатах - 3 градуси морозу, хоча ще 2 тижні тому переважала цілковито протилежна - до +18 градусів температура, коли сніг і яскраве весняне сонце стали єдиним цілим. Саме тоді - позаминулими сонячними вихідними укрінформівці взяли участь у першому всеукраїнському змаганні журналістів з гірськолижного спорту.
Відбулася ця прем`єрна подія в селі Мигове Вижницького району Чернівецької області на базі й за співучасті гірськолижно-туристичного комплексу «Мигово» - напередодні закриття офіційного лижного сезону. У змаганні взяли участь більш як 20 учасників - представники 8 регіонів України: Києва і Київської області, Донецької й Полтавської областей, журналісти з Вінниці, Харкова, Кіровограда, Одеси і Чернівців.
Перше місце, щоправда, було не за укрінформівцями: продемонструвавши найкращий час у заліковому швидкісному слалом-спуску, його виборола журналістка вінницького обласного тижневика «Кур'єр» Тетяна Чуркіна. Але загалом серед призерів змагання таки був представник нашого агентства - оглядач Редакції економічної інформації Укрінформу Валерій Барський. В.Барський став володарем спецпризу змагань - «За волю до перемоги».
Попередньою підготовкою, тренуваннями журналістів-лижників й питаннями безпеки змагань опікувалися професійні спортсмени-інструктори гірськолижної та сноуборд школи «
Каштан Чернівці», котрі на постійній основі ведуть викладння в ГТК «Мигово». Відтак у підсумку перегонів - жодної травми, тільки позитивна зарядженість учасників змагань енергією снігу й сонця. До речі, нещодавні примхи погоди (як і обіцяні на квітень прохолодні прогнози) не скорочують, а навпаки - подовжують карпатський лижний сезон. В "Мигово" він був офіційно закритий 20-го березня... і схоже, може бути відкритий знову. ))) Принаймні, з`явилися (чи то пак, випали у вигляді свіжого снігу) переконливі для цього підстави. )))