середу, 28 березня 2012 р.

ТОП-10 сайтів, де можна підхопити вірус

Проаналізувавши обсяг неліцензійного ПЗ, поширюваного в Інтернеті, фахівці G Data SecurityLabs розділили шкідливі сайти на тематичні категорії й виділили ТОП-10 найнебезпечніших видів, де сьогодні найпростіше підхопити вірус.

Про це інформує
internetua.com.

Перше місце у списку найнебезпечніших сайтів посідають тематичні портали про технології й телекомунікації. До цієї категорії входять веб-сайти про комп'ютери, технології зв'язку, мобільні новинки, про мережу Інтернет й інше.

До другої групи входять сайти під загальною назвою бізнес: бізнес-видання, портали бізнес-новин, всіляких курси лекцій, сервіси для підвищення ефективності бізнесу.

І тільки третю позицію з трохи більшою часткою посідають сайти з порнографічним контентом, які завжди мали погану репутацію через вміст шкідливого коду.

Досить закономірно, що сайти, пов'язані з обміном файлів і peer-2-peer з'єднанням, також знаходяться у першій п'ятірці рейтингу. Величезний обсяг шкідливих файлів поширюється разом з нелегальним контентом серед любителів переступити закон про авторське право.

З цією групою безпосередньо пов'язана і наступна категорія небезпечних сайтів, яка розташувалася на шостому й сьомому місці, - розваги. До неї відносяться портали з музикою, фільмами, відео з концертів, сайти з новинами зі світу шоу-бізнесу, плітками про знаменитості.

Категорія з блогами, що посідає восьму позицію, включає будь-які види блогів, від фото, аудіо й кіно-блогів, до стандартних текстових блогових майданчиків.

Частенько блогові платформи не можуть похвалитися хорошим технічним оснащенням, яке допоможе протистояти небезпекам.

І останні два місця розділили сайти про подорожі й ігрові портали.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/top_10_saytiv_de_mogna_pidhopiti_virus