пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Інтелект для кар'єри потрібний, але гарненьке личко важливіше - соцопитування

Соцдослідження, проведене тижневиком "Коментарі" спільно з Інститутом ім.Горшеніна, показало, що і юнаки, і дівчата вважають ефектну зовнішність представниць прекрасної статі головним козирем у досягненні успіху.

Про результати дослідження повідомляє інтернет-портал Comments.ua.

"Зокрема, тільки 21,3% українських юнаків вважають, що в досягненні життєвих цілей прекрасній статі допомагає інтелект, тоді як 58,2% упевнені, що дівчата "виїжджають", в основному, на зовнішності", - пише видання.

Такої ж думки дотримуються і більшість представниць прекрасної статі: 52,2% дівчат упевнені, що гарненького личка і стильного одягу цілком достатньо для красивого життя.

В іншому ж п'ятірки "чинників успіху" для молодих чоловіків і для молодих жінок різняться.

Зокрема, юнаки на перше місце ставлять особисті якості, на друге - зв'язки, на третє - освіту, потім інтелект і міцне здоров'я.

Дівчата, поставивши на перше місце зовнішність, друге віддали особистим якостям, далі йдуть знайомства і хороша освіта. Замикає п'ятірку дівочих "рецептів успіху" вигідний шлюб.

При цьому інтелектуальним здібностям майбутні бізнес-вумен віддали сьоме місце, а міцному здоров'ю - дев'яте.

Втім, дослідження показало, що думки обох статей практично співпадають у питанні про те, кому в Україні легше зробити кар'єру. 40% дівчат і 35% юнаків вважають, що кар'єру в нашій країні простіше зробити, все-таки, чоловікам.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/intelekt_dlya_kare_ri_potribniy_ale_garnenke_lichko_vaglivishe___sotsopituvannya