понеділок, 30 серпня 2010 р.

Кордони Інтернету будуть "розмиті"

Аналітики компаній Cisco і Monitor Group представили можливі сценарії розвитку Інтернету на наступні 15 років, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на newsroom.cisco.com.
Передбачається, що в майбутньому інтернет-аудиторія зростатиме в основному за рахунок жителів країн, що розвиваються, а QWERTY-клавіатура перестане бути основним інтерфейсом для виходу в Мережу. Також аналітики виходили з передумови, що система управління Інтернетом у майбутньому не зазнає змін, а тарифікація доступу в Мережу, навпаки, зміниться дуже сильно.
Всього аналітики виділили 4 можливі сценарії розвитку. Згідно з першим сценарієм, кордони Інтернету будуть розмиті. У цьому разі через 15 років користувачі по всьому світу зможуть виходити в Мережу з великої кількості доступних пристроїв, а Інтернет стане центром для надання послуг.
За другим сценарієм Інтернет чекає перетворення на небезпечну мережу через велику кількість кібератак. Передбачається, що у "Всесвітньої павутини" можуть з'явитися безпечні аналоги, доступ до яких буде недешевим.
Третій варіант передбачає зниження швидкості поширення Інтернету через нестабільну економічну ситуацію в ряді країн. Останній сценарій передбачає, що популярність Інтернету стане настільки величезною, що Мережа не зможе впоратися з потоком інформації в зв'язку з існуючими технічними обмеженнями.