понеділок, 9 серпня 2010 р.

Науковці прогнозують високі температури влітку в Україні у найближчі 5-7 років

У найближчі 5-7 років Україна знаходитиметься у фазі підвищення літньої температури. Підвищиться температура не тільки влітку, але й узимку. Про це під час прес-конференції повідомив директор Інституту гідрометеорології Володимир Осадчий, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
За словами В.Осадчого, для літніх періодів характерна циклічність спаду та підйому температур. Зараз Україна знаходиться у фазі її підйому. "Це не означає, що наступне літо буде таким самим аномальним, як і це. Однак у найближчі 5-7 років у країні спостерігатимуться високі температури в літній період", - зазначив науковець.
М.Осадчий водночас зазначив, що в Україні спостерігається тенденція до підвищення зимових температур. "В першу чергу підвищується температура у зимовий період. У деяких регіонах країни, особливо це стосується північного сходу, температура підвищилася на 3 градуси", - наголосив він.
Крім того, науковець спростував чутки щодо можливості аномально холодної зими. "Точно не можна сказати, якою буде зима наступного року, проте коли врахувати, що декілька холодних зим дуже рідко повторювалися за період інструментальних спостережень, то навряд чи зима буде дуже жорсткою", - вважає В.Осадчий.

Інші матеріали на цю тему: