пʼятницю, 2 липня 2010 р.

"Аль-Каїда" запустила пропагандистський журнал в Інтернеті

Єменський центр терористичної організації "Аль-Каїда" запустив перший пропагандистський інтернет-журнал англійською мовою. Перший номер журналу, під назвою Inspire, з'явився в Інтернеті ще у вівторок, 29 червня, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Associated Press.
За словами експертів організації SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом ісламістських сайтів, у журналі 67 сторінок, але прочитати можна лише перші три - решту займає пошкоджений код. На перших сторінках подано вміст випуску, в якому, зокрема, мала бути опублікована стаття "Зроби бомбу на маминій кухні". Автори обіцяли, що це буде коротке й доступне керівництво щодо виготовлення вибухівки з інгредієнтів, які можна знайти на кухні. Очікується також, що в майбутньому Inspire публікуватиме фотографії терористів-смертників.
Видання спрямоване на пропаганду ідей радикальних ісламістів серед жителів Великої Британії і США. Постійним автором видання має стати Анвар аль-Авлакі (Anwar al-Awlaki), духовний лідер екстремістів, який народився у США і живе в Ємені.