вівторок, 6 липня 2010 р.

Сьогодні увесь світ відзначає День поцілунків

Сьогодні відзначається Всесвітній день поцілунку. Свято, задумане в США і Великобританії, двадцять років тому стало всесвітнім за ініціативи ООН. Цього дня в багатьох країнах світу проводяться різні конкурси на поцілунки, тисячі людей виходять на головні вулиці міст, щоб поцілуватися, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА-Новости.
Відомо, що під час поцілунку в організмі людини виділяються ендорфіни - гормони, які зменшують біль і впливають на емоційний стан. Учені стверджують: за один поцілунок виділяється стільки ендорфінів, що за своєю наркотичною дією вони у кілька разів перевершують морфій. Також доведено: в крові тих, хто цілується, зменшується рівень кортизолу, який відіграє ключову роль у захисних реакціях організму на стрес, і збільшується концентрація окситоцину - "гормону кохання".
Окрім того, що поцілунок здатен запобігти стресу і зменшити біль, він також допомагає схуднути. Дослідники підрахували, що за 2 хвилини поцілунку спалюється до двох калорій, а якщо поцілунок особливо пристрасний, то ця цифра збільшується до 30 калорій.
Ще поцілунок сприяє зникненню зморшок, оскільки задіює близько 30 м'язів людини, нормалізує кислотність у порожнині рота, запобігаючи тим самим розвитку карієсу. Також цей вид контакту знижує ризик інфаркту, служить непоганою профілактикою легеневих захворювань і навіть, як з'ясувалося, є антиалергеном.
Як встановили психологи з Берлінського університету, навіть трьох двадцятисекундних поцілунків з ранку вистачить, щоб підтримувати романтичний настрій цілий день. А спостереження за ста парами різного віку показали, що тривалість ідеального поцілунку - три хвилини. При цьому бажано дивитися один одному в очі.