понеділок, 19 липня 2010 р.

Нинішній червень був найспекотнішим в історії

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, червень цього року був найтеплішим за всю історію метеоспостережень, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на CNN.
Тепліші, ніж звичайно, умови спостерігалися на території практично всіх континентів і країн, особливо у Сполучених Штатах. Незважаючи на те, що температура поверхні світового океану в червні не була рекордною, комбінація температури на землі і різних аномалій на морі зробили нинішній червень найтеплішим. Таким чином, цього року був побитий рекорд червневої спеки, встановлений у 2005 році.
Згідно з даними синоптиків, на землі підвищується і рівень вологості. Більш вологі, ніж звичайно, умови спостерігалися цього року на півдні Індії, Китаю та Європи, а також у середніх штатах Америки. Водночас на південному заході Австралії спостерігався рекордний дефіцит дощу. У Арктиці минулого місяця зафіксовано і найнижчий показник площі полярних льодовиків, що може призвести до збільшення проникнення в океан сонячної радіації, а це, в свою чергу, позначиться на зростанні темпів танення льоду, зазначив метеоролог Тейлор Уорд.
Процес зменшення поверхні арктичних морських льодовиків спостерігається з 1990 року.