понеділок, 19 липня 2010 р.

Найближчі два тижні в Україні триматиметься спека - М.Кульбіда

Ще два тижні на території України особливих змін у температурі не спостерігатиметься і триматиметься спекотна погода. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.
"За цей період особливих змін не відбудеться, можливі коливання в температурі лише 2-3 градуси", - поінформував М. Кульбіда.
Він також додав, що спека утримуватиметься в більшості регіонів. "Це менше стосуватиметься західних областей, де температура зазвичай на 5 градусів нижча, у Карпатах узагалі буде комфортною, а найвищі температури спостерігатимуться не на півдні, а на сході та північному сході країни", - повідомив начальник Українського Гідрометцентру.
"Найвищі відмітки в 40 градусів цього року не фіксувалися", - підкреслив М. Кульбіда. Він сказав, що за останні 20 років середня температура в липні-серпні зросла трохи менше ніж на 2 градуси. "Нині спостерігається температура повітря 30 градусів і вище, вона зростає дуже швидко", - зазначив головний український синоптик.
На думку М. Кульбіди, причинами таких глобальних процесів є природні фактори, антропогенна діяльність, а також посилення парникового ефекту. "Але головна причина - в Україну прийшло справжнє літо", - зазначив М. Кульбіда.