вівторок, 13 грудня 2011 р.

Дипломатів ЄС зобов'яжуть вести блоги та сторінки в соцмережах

Європейська служба зовнішньої діяльності (зовнішньополітичне відомство ЄС - ред.) планує офіційно затвердити порядок широкого використання сучасних засобів масової комунікації, таких як соціальні інтернет-мережі, з метою підвищення ефективності у просуванні та забезпеченні прав людини у світі. Про це йдеться у проекті нової концепції Євросоюзу "Права людини та демократія як провідні чинники зовнішньої діяльності ЄС", деякі положення якої оприлюднило брюссельське видання EUobserver.

"Однією зі статей документу, що пропонує Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон, є концепція "цифрової дипломатії", - пише EUobserver.

Зокрема, як пояснюється, широке та ефективне використання соціальних мереж на зразок Twitter, YouTube та Facebook під час подій Арабської весни засвідчили необхідність їх використання дипломатами представництв ЄС у світі задля реалізації так званої "цифрової дипломатії".

Як зазначає EUobserver, після набуття чинності концепції європейські дипломати повинні будуть на офіційних засадах вести сторінки в електронних соцмережах, запроваджувати та вести блоги, що стане частиною їх повсякденної роботи.

Окрім цього, концепція передбачає запровадження інституту постійних представників країн-членів ЄС з питань прав людини, які б виконували свої функції у Брюсселі.

Як відомо, нещодавно на порталі
агентства запроваджено проект "УКРІНФОРМ блоги", який став сучасним форматом для комунікації із громадянським суспільством керівників органів державної влади України.

http://www.ukrinform.ua/ukr/static/subjects/news