середу, 7 грудня 2011 р.

Не згідним з підсумками російських виборів пропонують носити білу стрічку

Напередодні чергових акцій населення проти підсумків виборів 4 грудня російські ЗМІ пропонують носити білі стрічки - як знак незгоди з результатами голосування.

"Біла стрічка - символ незгоди з підсумками виборів 4 грудня, вираження протесту мирним шляхом", - запропонували журналісти російського опозиційного журналу "The New Times" на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє власний кореспондент
УКРІНФОРМу в РФ.

Окрім того, в інтернеті поширюються правові поради учасникам протестів перед мітингом, під час і після затримання, а також у суді. ЗМІ поширює інструкцію з правил поведінки на масових заходах: що брати із собою і як поводитися на мітингу, флеш-мобе не залежно від того, дозволений він чи ні. "N 8: Не чиніть опору, розслабтеся і наваліться на руки затримуючих, притисніть підборіддя до грудей, руками прикрийте голову", - так звучить одна з 17 рекомендацій журналіста Ольги Романової.


У район Тріумфальної площі Москви також стягуються численні сили правоохоронних органів - співробітники ОМОН, поліції, військової автоінспекції. Там можна побачити і важку військову техніку - щонайменше, одну БТР, а також понад 10 автозаків. Серед поліцейських присутні співробітники з собаками.

На суботу заплановано чергову велику акцію не згідних з результатами виборів. При дозволеній кількості учасників 300 чоловік, кількість тих, хто підтвердив свою участь на спеціально створеній для цього сторінці в Facebook "Субота на Площі Революції", була вже 10000.

Як повідомляв
УКРІНФОРМ, 5 та 6 грудня у Москві відбулися акції протесту проти фальсифікації виборів до Держдуми, що завершилися 4 грудня.

Ігор Соловей, МОСКВА. 7 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1061994