середу, 14 грудня 2011 р.

Екс-чиновник "Нафтогазу": Збитків, через які порушили справу Тимошенко, не існує

Кримінальна справа проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко стосовно газових угод була порушена безпідставно, оскільки інформація про пред'явлені НАК "Нафтогаз України" збитки від контрактів відсутня в бухгалтерському обліку компанії.

Про це у вівторок під час брифінгу заявив колишній працівник "Нафтогазу" Ігор Кость, якого місяць тому звільнили з посади начальника управління захисту інтересів компанії у судах.

"Ті збитки, які пред'явлені Юлії Тимошенко у цій кримінальній справі, є безпідставними. Таких збитків у бухгалтерському обліку "Нафтогазу" не існує. Тому я заявляю, що кримінальна справа стосовно Тимошенко порушена безпідставно і має бути закрита", - заявив Кость.

Він додав, що цивільний позов "Нафтогазу" було подано не після аналізу можливих збитків, а у зв'язку з тим, що Генпрокуратура звернулася до компанії з листом, у якому повідомила про встановлені нею збитки.

"І саме на основі цих гіпотетичних збитків була порушена кримінальна справа", - відзначив Ігор Кость.

Він підкреслив, що його позиція у "Нафтогазі" стосовно цього питання була відома усім, за що він і був звільнений.

При цьому Ігор Кость зауважив, що раніше не міг про це заявити, оскільки підписував документ, який забороняв відмовлятися від позову або зменшувати позовну суму.

Як повідомляв
УКРІНФОРМ, 11 жовтня Печерський райсуд Києва визнав Юлію Тимошенко винною у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році та засудив її до 7 років позбавлення волі без подальшого права займати державні посади протягом трьох років.

Суд також задовольнив цивільний позов НАК "Нафтогаз України", який вимагав від підсудної компенсації збитків у сумі 1,516 млрд грн, завданих компанії внаслідок підписання газових контрактів у січні 2009 року.

Алла Шершень, КИЇВ. 13 грудня 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1063281