пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Wikileaks судитиме співробітників за витік даних

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж підписав з співробітниками свого проекту нову угоду про нерозголошування, у якій, серед іншого, йдеться про те, що витоки переданого матеріалу є "винятковою власністю Wikileaks".
У документі для співробітників Wikileaks зазначається, що наявна у розпорядженні проекту інформація є за своєю природою "власністю проекту", передача якої в інші джерела класифікується як зловживання або несанкціоноване розкриття. У документі зазначається, що подібні витоки можуть заподіяти значної шкоди, і на працівника проекту може бути за це подано судовий позов, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на CyberSecurity.
У документі, розміщеному на сайті газети New Statesman, підкреслюється, що угода про конфіденційність обов'язкова для виконання всіма працівниками проекту, а ось порушникам може загрожувати штраф до 20 млн доларів. Таку суму було отримано "шляхом оцінки типових економічних збитків" від розміщенні у мережі невиданих баз Wikileaks.
Цікаво зазначити, що угода попереджає: будь-яке порушення може призвести до того, що сама Wikileaks втратить "можливість продажу інформації в інформаційні компанії та видавцям" з метою подальшого отримання прибутків.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1012882