пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Visa запустить систему оплати інтернет-покупок через "цифровий гаманець"

Оператор кредитних і дебетових карток Visa створює систему, так званих, "цифрових гаманців", за допомогою яких власники карток Visa зможуть безпечно сплачувати за покупки в Інтернеті і соціальних мережах, не розкриваючи реального номера своєї банківської картки.
Поки що ця система обмежена і доступна тільки в США.
За допомогою "цифрових гаманців" користувачі кредитних і дебетових карток можуть розплачуватися за різні онлайн-послуги, зокрема, за віртуальні аксесуари в іграх і передплати на різні комерційні сервіси, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на cybersecurity.ru. У майбутньому Visa планує реалізувати "цифровий гаманець" як окрему послугу, прив'язати до якої можна буде і картки інших систем, зокрема, MasterCard і American Express.
Visa також працюватиме з онлайн-продавцями, аби ті, користуючись запропонованими платіжними інструментами, розміщували на своїх сайтах систему оплати через "цифрові гаманці".
Джим Маккартні, керівник глобальних продуктів Visa, говорить, що новий сервіс може стати популярним серед користувачів смартфонів, які активно працюють в Інтернеті зі своїх мобільних терміналів.
У майбутньому Visa має намір розгорнути пілотні зони з підтримкою "цифрових гаманців" в офлайнових магазинах у США. Очікується, що на території США і Канади нову систему повністю буде введено в дію до осені 2011 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1012713