пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Паління призводить до безплідного потомства - учені

Усім відомо, що паління шкодить здоров'ю. Дослідники виявили ще один чинник ризику. Виявляється, паління під час вагітності призводить до безплідного потомства.
Учені провели ряд досліджень, під час яких з'ясувалося, що дитина, мати якої палила під час вагітності, схильна до постійних простуд, бронхіальної астми, пневмонії і підвищеного холестерину. А подорослішала дитина може зіштовхнутися з проблемами зачаття, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Medicinform.
Канцерогени та різні токсичні речовини, які містяться у тютюні, сприяють скороченню кількості сперматозоїдів у хлопчиків, а також яйцеклітин у дівчаток ще під час внутрішньоутробного розвитку. Окрім цього відбувається гальмування розвитку взагалі усіх клітин організму, пояснили дослідники.
На думку експертів, з кожним затягуванням цигарки майбутня мама "забезпечує" свою дитину проблемами, починаючи від передчасного народження, малої ваги і не повністю сформованого головного мозку, закінчуючи безпліддям у народженої дитини у майбутньому.
Укрінформ
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1009083