вівторок, 24 травня 2011 р.

Вчені обіцяють літаючі автомобілі до 2020 року

Сайт американського наукового журналу Popular Science перерахував винаходи, які в 2020 році зможуть змінити світ, повідомляє Corriere Della Sera.

Самим першим і головним нововведенням, як наголошується, стане станція, побудована роботами для роботів на Місяці. Цей проект буде реалізований
Японією, вважають вчені. "Незважаючи на тривалий період реконструкції після руйнівних землетрусів і цунамі, цей проект вже запрограмований, і немає ніякої іншої країни у світі, яка зможе довести до кінця таку складну роботу", - сказав Майк Лібхольд з Institute For The Future, каліфорнійського наукового закладу, що спеціалізується на змінах, які відбудуться в майбутньому.

Другим по значущості нововведенням стане високошвидкісна залізнична лінія, що з'єднує Лондон і Пекін. Ця лінія пройде через 17 країн і з'єднає Європу та Азію, повідомляє журнал.

Також до 2020 року можуть бути реалізовані такі проекти, як автомобілі з автоматичними пілотами і літаючі авто.
Крім того, до зазначеного періоду польоти в космос стануть реальністю для багатьох заможних людей, а біопаливо, можливо, прийде на зміну вуглеводнів. Людський мозок за допомогою імплантованих мікрочіпів зможе керувати ТБ, смартфонами і комп'ютерами, всі екрани будуть забезпечені технологією Oled і органічними світлодіодами, прогнозують фахівці. А вчені з Лозанни запевняють, що до того часу вже буде створено штучний інтелект, який зможе генерувати ідеї, як людський мозок.