пʼятницю, 13 травня 2011 р.

На планеті настала нова кліматична епоха - експерти

На нашій планеті настала нова кліматична епоха. Це визнають як вітчизняні, так і зарубіжні метеорологи. Нині ніхто з них не може спрогнозувати, що буде з кліматом на Землі вже в недалекому майбутньому. Тому дедалі частіше погляди провідних учених-кліматологів звертаються до історичних передбачень, повідомляють провідні світові метеоагентства, передає УКРІНФОРМ.
Що стосується 2011 і 2012 років, то вони стануть переломними у так званому квантовому еволюційному стрибку, який почнеться в листопаді нинішнього року, завершиться в першій половині 2013 року. Земля активно змінює свої вібраційні частоти, через що у людей дедалі більше проявляються роздратування, загострюються хронічні хвороби. Особливий вплив природні зміни справляють на психіку людини, що призводить до великої кількості протестів і агресій. Сейсмологи попереджають, що очікується нова низка землетрусів. Не стануть винятками цунамі, навіть у Середземному морі, прогнозують учені.
Природа наприкінці квітня - на початку травня нинішнього року дала чітко зрозуміти, що вона далеко не така, як раніше. У Польщі та Румунії випав сніг від 20 см до 1,3 м, у США пройшли руйнівні шторми, 362 торнадо, в Італії та Іспанії стоїть аномальна спека, в Сибіру вже запанувало спекотне літо. У Москві різкі зміни температури від мінуса до плюса і навпаки. На острові Діксон середньодобова температура перевищила норму на 16°. У Таїланді сезон мусонів почався не у квітні, як зазвичай, а в червні. У Великобританії незвично суха і тепла для цієї пори року погода стала причиною лісових пожеж. Минула зима в Арктиці була на 5° теплішою за норму. На думку гідрометеорологів, причиною зміни клімату в північній півкулі стало зміщення теплої течії Гольфстрим на 8 миль.
І таких прикладів можна навести багато, зявляють експерти. Зокрема, це підтверджують спеціалісти Національного управління США з аеронавтики та досліджень космічного простору (NASA), які стверджують, що природні аномалії безпосередньо пов'язані з глобальним підвищенням температури повітря. "За останніх дванадцять місяців середньодобова температура повітря атмосфери Землі була найвищою за всі попередні 130 років. А за період січень-квітень 2010 року температура впритул наблизилась до абсолютних рекордних показників. Математичні моделі показують, що температура зростатиме й надалі", - заявив зокрема директор Інституту космічних досліджень імені Годдарда НАСА професор Джеймс Хансен.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1012503