пʼятницю, 13 травня 2011 р.

Facebook є найжахливішою машиною для шпигунства - Ассанж

Соціальна мережа Facebook надає величезні масиви інформації уряду США для шпигунства за власними громадянами. Про це автор сайта Wikileaks Джуліан Ассанж заявив у інтерв'ю російському англомовному телеканалу Russia Today.
На його думку, Facebook є "найжахливішою машиною для шпигунства з раніше створених", повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на CyberSecurity.
За словами Ассанжа, Facebook та усі інші великі американські сайти мають необхідні вбудовані методи для співробітників американської розвідки, щоб останні отримували відомості, що цікавлять їх, про користувачів.
"Це не питання судового рішення, за яким спецслужби отримали доступ до масивів даних для використання у своїх інтересах. Доступ був спочатку, просто зараз уряд США як ніколи зацікавлений у цих даних, щоб у зручний для себе момент часу розпочати чинити тиск на неугодних йому осіб", - говорить він у інтерв'ю Russia Today.
Зазначимо, що ідея використання Facebook як інструмента шпигунства не є новою. Раніше в американському Міністерстві юстиції визнали, що розпочали готувати персонал з використання соціальних мереж для збирання доказів проти будь-кого. Крім того, місцева влада ряду країн вже давно й активно збирає відомості у соціальних мережах, щоб використовувати їх проти підозрюваних у тих або інших правопорушеннях.
Офіційний представник Facebook Ендрю Нойс говорить, що на адресу мережі вже давно лунають звинувачення зі сфери конфіденційності інформації й нові заяви Ассанжа навряд чи завдадуть Facebook істотної шкоди. "Ми не реагуємо на тиск з боку, але дані компанія надає тільки за рішенням суду. Більше того, Facebook кожного разу бореться проти видачі інформації, коли вважає, що доказова база суду є недостатньою", - сказав Нойс.
Нагадаємо, що зараз Ассанж перебуває у Великій Британії, чекаючи рішення суду з екстрадиції до Швеції, де влада звинувачує його у двох згвалтуваннях минулого року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1010615