середу, 2 березня 2011 р.

На сайті УЄФА вже зареєструвалися 600 тисяч бажаючих купити квитки на Євро-2012

На сьогодні в Україні й Польщі немає значних проблем у підготовці до Євро-2012. Про це під час офіційної церемонії початку продажу квитків на матчі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу сказав президент УЄФА Мішель Платіні, передає Укрінформ-спорт.
"Немає жодних проблем із будівництвом стадіонів в обох країнах. Однак потрібно ще підготувати решту інфраструктури",- сказав він.
Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в Польщі, М.Платіні висловив захоплення тим, що турнір викликає значний ажіотаж саме серед жителів України і Польщі. "Поляки й українці дуже зацікавлені турніром, маємо також багато заявок з інших країн. Чемпіонат сприятиме тому, що багато осіб відкриє для себе ці дві прекрасні країни", - наголосив президент УЄФА.
Під час церемонії у Варшаві, у якій також взяли участь президент Польської асоціації футболу Гжегож Лято і друзі Євро-2012 Анджей Шармах і Збігнєв Бонєк, повідомлялося, що до 1 березня цього року на офіційній сторінці УЄФА вже зареєструвалися більше 591 тис. уболівальників. Це більше, ніж під час загального продажу квитків на Євро-2008 в Австрії і Швейцарії.
Представник УЄФА Рейнер Берак також прокоментував ситуацію щодо проблем із реєстрацією і вибором квитків, яка спостерігалася у перший день їх продажу. "Це сталося тому, що було багато бажаючих. Ще є цілий місяць, тому раджу спробувати через кілька днів. Напевне, не буде жодних проблем", - сказав він.
На церемонії було вручено чотири квитки на стартовий матч ЧЄ-2012 переможцю лотереї УЄФА - жителю міста Тарчин поблизу Варшави Павелу Міхальчаку.
Як повідомляв Укрінформ-спорт, квитки на матчі Євро-2012 можна вибрати на сайті УЄФА з 1 по 31 березня. Водночас, цьому процесу передує реєстрація бажаючих, яка триває вже з 1 лютого цього року. Остаточний розподіл квитків на матчі чемпіонату відбудеться у квітні.
Загалом, із загальної кількості близько 1,4 млн квитків шляхом жеребкування серед уболівальників буде розподілено 41%. Решту отримають національні федерації футболу (32%), спонсори, гості УЄФА і власники комерційних пакетів.
Юрій Банахевич
http://sport.ukrinform.ua/news/p41110/