середу, 2 березня 2011 р.

У Києві та Варшаві стартував продаж квитків на матчі Євро-2012

Урочистими церемоніями у Києві та Варшаві 1 березня о 17.00 дано старт процедурі продажу квитків на матчі чемпіонату Європи з футболу. На офіційному квитковому порталі УЄФА кожен уболівальник може замовити як індивідуальні квитки, так і спеціальні пакети "Разом з командою" та "Мій стадіон, передає Укрінформ-спорт.
В урочистостях, що пройшли у столиці України, взяли участь, зокрема, посол турніру Олег Блохін, директор турніру в Україні Маркіян Лубківський, голова Нацагенства з підготовки до "Євро-2012" Володимир Ковалевський, представник президента УЄФА з питань Євро-2012 Франтішек Лавринець, операційний директор UEFA Events SA Мартін Каллен.
"Тепер кожен може зареєструватися і придбати квитки. Це велика подія для України. Я зі Словаччини і упевнений, що словаки вже почали резервувати місця на матчі Євро-2012", - сказав Франтішек Лавринець.
У свою чергу, Маркіян Лубківський зазначив: "Аби придбати абонементи на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року є всього місяць. Не втратьте цей час".
"З нами сьогодні мери чотирьох українських міст, де відбудеться континентальна першість з футболу. Вони роблять все можливе, щоб турнір пройшов на найвищому рівні. Це буде безпрецедентний захід для України", - сказав М. Каллен.
Загалом на офіційному сайті УЄФА вже зареєструвалася 591 тис. уболівальників із 161 країни світу, які хочуть потрапити на матчі Євро-2012.
До 31 березня організатори турніру прийматимуть замовлення на квитки, а їх опрацювання триватиме два тижні. Вже у квітні 2011 року відбудеться лотерея, за результатами якої визначаться власники перепусток. Щасливчики отримають ваучери, що згодом можна обміняти на квитки. Їх вартість коливатиметься від 300 до 6000 гривень.
До кінця березня на офіційному порталі з продажу квитків Євро-2012 у кожного любителя футболу є можливість створити власний обліковий запис, який знадобиться для подачі заявки на купівлю перепусток. Останній термін створення запису - 31 березня.
Перші чотири квитки на матч, який 11 червня 2012 року пройде на НСК "Олімпійський", були вручені Віті Мимренко, вчительці з Білої Церкви (Київська область). Завдяки промоційній кампанії УЄФА, українка, що зареєструвалась на офіційному сайті з продажу квитків, отримала перепустки на стадіон безкоштовно.
Водночас у Варшаві квитки на матч-відкриття Євро-2012 було вручено польському уболівальнику Павелу Михальчаку. Він отримав з рук президента УЄФА Мішеля Платіні ваучери, які згодом обміняє на омріяні перепустки.
Під час урочистостей, присвячених старту квитковій кампаній Євро-2012, шляхом лотереї було обрано ще одного щасливчика з України, який також безкоштовно отримає 4 квитки. Ним з легкої руки посла Євро-2012 Олега Блохіна став Геннадій П'янтковський з Харкова.
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p41101/